
תנועה בטוחה" לנשים ולנערות"
להשתמש במה שחזק בגוף ובאופי, כדי להתמודד עם איומים יומיומיים בחיים של נשים ונערות


כמה מהחוויות הנפוצות בחיים של נשים ונערות בשנת 2020:
במערכות יחסים מקצועיות ואישיות –
כשמשתיקים אותנו ומתעלמים מהקול, הצרכים הגבולות שלנו.
מצבי אלימות, הטרדה ואיום –
הטרדות מיניות, חיזור מטריד, הקנטות, דיבור סקסיסטי, מגע לא רצוי, תקיפות פיזיות ומיניות.
הרגעים שאין להם שם אבל יש להם נוכחות -
הקטנות, מניפולציות רגשיות, חציית גבולות אישיים מצד קרובים וזרים.
אז מה לעשות?
קשה לדעת איך להגיב במצבים האלו. אנחנו שואלות את עצמנו איך לזהות אותם, איך לדעת מתי מישהו אלים, כיצד לעמוד על שלנו מבלי לפגוע באחר, איך להגיד "לא" כשזה לא נעים לנו, איך להגיב למחמאות או לעלבון, מה לעשות כשמישהו שיכור....
ואם זה לא מספיק הגוף שלנו מגיב בדרך משלו
אנחנו מדברות על זה, מודעות, מתייעצות, צופות בהדרכות, קוראות המלצות, וברגע האמת: הגוף קופא, מתבלבל, מתנתק, שותק. ואנחנו חוזרות הביתה מתוסכלות ומיואשות, מרגישות חסרות שליטה, בלי ברירה או בחירה.
השאלות מציפות ולפעמים התחושה היא שאין מה לעשות.
אבל אז הגיעה "תנועה בטוחה"
בסדנא ייחודית לנשים ולנערות מוכיחה לנו שאנחנו יכולות להגן על עצמנו, בשיטה שמותאמת בקפדנות לגוף שלנו ולחוויות החיים שלנו בדרך ששונה משיעורים אחרים של אמנות לחימה והגנה עצמית. מה שונה?
1. אלימות עבורנו היא לא (רק) פיזית - הרבה פעמים כשחושבים על איום חושבים על "תמונה" - למשל של אגרוף, משהו שמסמן אלימות פיזית או מינית. בחוויות החיים של נשים נמצא דינאמיקה שהיא לא תמונת סטילס, היא סרט וידיאו. אולי את מכירה את זה מהחיים שלך - גברים מסתכלים, בוהים, מתקרבים לאט לאט, שואלים שאלות, זורקים הערות, אולי נוגעים, ודברים מתפתחים משם. וזה נכון גם לזרים וגם למכרים, גם ברחוב וגם בעבודה. וזה נכון לא רק במקrים של הטרדה מינית או אלימות, אלא גם במקרים של הקטנה והשתקה. ויותר מזה: רוב המקרים (יותר מ- 80%) של אלימות פיזית או מינית הגיעו לאחר השלבים המקדימים האלו. ב"תנועה בטוחה" אנחנו לומדות אסטרטגיות "לעצור את הסרט" בשלבים מקדימים, ולהגן על עצמנו בשלבים המאוחרים.
2. תרגול בסימולציה - ברוב סדנאות הגנה עצמית ואמנות לחימה אנשים מתאמנים באוויר או מול כרית, לפעמים מול אדם אחר ו"מסמנים" מכה. אצלנו זה לא ככה. לסדנא יש מדריכה מנחה, ובכל סדנא בערך 10 נשים. אבל יש בחדר גם מדריך בחליפת מגן.
התפקיד שלו הוא לייצר עבורנו את ה"סרטים" האלו של הטרדות, איומים, ואלימות (בעשור האחרון אספנו את המצבים השכיחים ביותר בחיי התלמידות שלנו והכנסנו אותם לסדנא). הוא הוכשר הרבה שנים כדי לייצר לנו סימולציה שמרגישה כמו שיחה עם המטרידן במשרד או באוטובוס. ואנחנו מתאמנות במה שלמדנו למולו, בתוך הסימולציות.
יש לזה כמה יתרונות:
(א) הגוף שלנו לומד להגיב למצב אמיתי ולגבר אמיתי
(ב) סוג כזה של לימוד עוזר לגוף ללמוד לפעול יותר ולקפוא פחות
(ג) אנחנו מקבלות משוב אמיתי - הגבר הזה הוא לא בובת מכות ולא פועל לפי תסריט, הוא מגיב לעוצמה, לדיוק ולכוונה של המילים ושל הגוף שלנו, בדיוק כמו שהיה מגיב אליהם גבר בלי חליפת מגן. זה עוזר לנו לתרגל ולהשתפר וזו גם הסיבה שהשיטה נחקרה רבות ונחשבת ליעילה ביותר בעולם להגנה עצמית לנשים (בהשוואה לסדנאות עם מדריכ/ה יחיד/ה או ללא סימולציות).
3. ה"איך" חשוב לא פחות מה"מה" - כל זה נעשה בצורה תומכת, חשאית, רגישה, בטוחה, הדרגתית, תומכת ומותאמת לנשים בכל גיל, מצב גופני ומצב נפשי. ובעיקר- זו סדנא שכייף בה, והיא מחזקת, תורמת לבטחון כבר מהמפגש הראשון, ועוזרת לנו להביט על עצמנו אחרת ולראות את הערך, את היכולת ואת הכוחות שלנו.
איך זה מרגיש להיות עם "תנועה בטוחה" בעולם?
זה מפתיע לגלות את העובדה שקיימות דרכים יעילות וקליטות עבורנו, בכל גיל, לשמור על עצמנו, לעמוד על שלנו ולטפל בעצמנו.
וכשהלא שלנו הוא לא - הכן שלנו הוא כן: בחיים עם בטיחות וביטחון נפתחות דלתות חדשות להגשמה אישית, מערכות יחסים בריאות ותנועה בעולם.
כמו כן, אנו מגיעים לכל מקום בו יש 10 משתתפות ומרחב אימונים- רוצה לארגן קבוצה? צרי קשר ונשתף פעולה!
זה עולם ייחודי ובישראל אין עליו הרבה מידע: את מוזמנת ללחוץ על הכפתורים, לגלות עוד, ולהצטרף!